Reiki sessie


Een reiki behandeling ondersteunt de gehele persoon, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel.

Bij een reiki behandeling is de ontvanger volledig gekleed en wordt de ‘universele levensenergie’ die reiki is, doorgegeven via de behandelaar. De reiki stroomt via de handen van de behandelaar naar de ontvanger.  Hierbij zijn verschillende gewaarwordingen mogelijk: sommigen ervaren warmte, tintelingen, een soort ‘trilling’, etc. Anderen merken dat ze na een reiki sessie plots meer inzichten krijgen in zaken waar ze mee worstelden.   Wat het resultaat van de behandeling is, is voor iedereen anders en niet op voorhand te voorspellen.

Hoe een reiki sessie praktisch in zijn werk gaat?

  • De ontvanger ligt volledig gekleed op een massagetafel, eventueel nog onder een dekentje.
  • De gever legt zijn handen op verschillende plaatsen op het lichaam van de ontvanger en brengt bij dat contact de energiestroom op gang. Hierdoor stroomt reiki, de universele levensenergie, naar het lichaam van de ontvanger.
  • De ervaringen tijdens het ontvangen van reiki zijn erg verschillend: sommigen voelen heel veel warmte op bepaalde plekken, een plots gevoel van energie, diepe ontspanning, emoties die vrij komen, …
  • De ervaringen kunnen sterk verschillen van persoon tot persoon en moment tot moment. De gever kan niet voorspellen wat de uitkomst zal zijn van de sessie.
  • Als de reikisessie is afgelopen, kan de ontvanger indien gewenst nog even blijven naliggen.
  • Het is aangewezen nadien voldoende water te drinken en wat tijd te nemen voor jezelf.

Reiki kan bij iedereen toegepast worden. Ook bij babies en jonge kinderen, of in een palliatieve levensfase. Reiki werkt steeds ondersteunend en harmoniserend.

Wil je graag een afspraak maken of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Katrien Meeussen via info@kurama.be of 0494 19 99 68.