Over mezelf


“At the end of our lives we all ask: Did I live? Did I love? Did I matter?” B. Burchard

Ik ben gepassioneerd door al wat met persoonlijke groei te maken heeft, zowel bij mezelf als bij anderen. Talenten erkennen en helpen herkennen, daar word ik blij van.  Ik geloof dat mijn kracht ligt in het luisteren met al mijn zintuigen. Het oppikken en helpen verwoorden van dingen waar mensen soms zelf (nog) geen woorden voor hebben.

Enkele woorden die mij typeren:

Vertrouwen: Ik wil de wereld vanuit vertrouwen tegemoet gaan. Steeds uitgaan van het beste in de ander. Vol vertrouwen dat als je zelf het beste van jezelf geeft, dit uiteindelijk ook is wat je in je eigen leven en omgeving creëert.

Passie: ik geloof dat het belangrijk is op zoek te gaan naar je passies opdat je deze een plek kan geven in je leven. Dat geeft zoveel meer energie en vreugde. Zoals ze zeggen: ‘een blij mens is er twee waard’. En het geeft bovendien ook een boost aan je gezondheid

Integriteit: Ik vind het belangrijk steeds trouw te blijven aan wie ik ben en waar ik in geloof. In relaties met anderen, zowel op vlak van werk als privé, is dit voor mij van essentieel belang.  Deze manier van in het leven staan, geef ik graag door in mijn werk.

Daarnaast probeer ik mezelf regelmatig af te vragen: ‘Hoe zou de beste versie van mezelf op deze situatie reageren…’

Ervaringen, opleidingen en al zo meer…         

Op 35 jaar tijd heb ik heel wat ervaring opgedaan.  Hoewel ik mezelf steeds graag blijf bijscholen, ben ik er ten volle van overtuigd dat ervaring belangrijker is dan een diploma. Ik weet ook dat ik zelf heel veel van de meest waardevolle dingen die ik leerde binnen het vrijwilligerswerk heb geleerd.

Tijdens mijn tewerkstelling bij VDAB en stad Antwerpen coachte ik mensen op de werkvloer. Daarnaast deed ik in heel verschillende contexten ervaring op in het werken met mensen. Enerzijds waren er mijn studies sociologie en gezinswetenschappen (gezinsbegeleiding), waar ik vooral met de theorie van ‘hoe het allemaal werkt of zou moeten’ in aanraking kwam. Meest van al leerde ik in de praktijk tijdens langdurige verblijven in het buitenland (Bolivia, Oostenrijk, Turkije) en van mijn ervaringen als vrijwilliger: onder andere als begeleidster bij Akabe Toetertoe, als jongerencoach bij Youth at Risk en door de organisatie van internationale projecten en vormingen voor jongeren uit kansengroepen van SCI via VIA vzw.  

Via de opleiding herborist kwam ik opnieuw in contact met de holistische kijk op gezondheid en werd ik weer teruggebracht naar de basis: de natuur.

Als lesgever bij Massage bij kanker België, als Preferred Practitioner bij de Society for Oncology Massage en  lid van het Netwerk massage bij kanker in Nederland en België kreeg ik de voorbije jaren een stevige basis van waaruit ik nu mensen met kanker ondersteun. Dit zowel via massage als via coachingsgesprekken en loopbaanbegeleiding.  Ik volgde een opleiding tot NLP Practitioner bij Arcturus en  het High Performance Masters’s Program in California. Daar geleerde tools en methoden deel ik graag in mijn werk.  Ik deed uitgebreide ervaring op via het masseren in het dagziekenhuis en op de oncologie-hematologieafdeling van verschillende Antwerpse ziekenhuizen.  Ik heb ook een erg grote interesse voor palliatieve zorg, die ik heb meegekregen van mijn ouders die actief betrokken waren bij de opstart van CODA Hospice en altijd met veel liefde en toewijding mijn grootouders hebben verzorgd. Al deze ervaringen neem ik mee in het werk dat ik doe.

Ik ben ook reiki meester in de Usui Shiki Ryoho traditie voor Natural Healing. Reiki maakt dus ook een vast onderdeel uit van mijn werk en mijn leven. Ik heb ontzettend veel geleerd van het werken met reiki en ook dat nodigt uit om gedeeld te worden.
Ik ben erg dankbaar voor al deze ervaringen, die mijzelf en mijn werk maken tot wat het vandaag de dag is, waardoor ik de mensen die ik ontmoet  kan ondersteunen met methoden die elkaar aanvullen, met oog voor de volledige persoon.