Natuurlijke aromazorg


Inhoud:

Geuren zijn van alle tijden en hebben steeds, al dan niet bewust, een impact op ons.

Tijdens deze dag wordt uitgelegd hoe aromazorg werkt.  Aan de hand van een 10-tal essentiële oliën gaan we samen op ontdekking hoe we die in ons eigen leven optimaal kunnen inzetten ter ondersteuning van uitdagende momenten of omstandigheden.  Dit zowel op privévlak als in een professionele therapeutische of zorgsetting.  Er wordt ook een link gelegd naar NLP en hoe we bewust met geurprogrammatie kunnen werken om onze reactie in specifieke situaties te beïnvloeden.

Je kan geuren bv. gebruiken om je stemming te verbeteren als je een lastige dag hebt, maar je kan ze net zo goed inzetten ter ondersteuning van je immuunsysteem als je weinig weerstand hebt. Voor wie ziek is of met verdriet geconfronteerd wordt, kan het ondersteuning bieden. Net zo goed is het een hulpmiddel voor wie moeilijk controle kan loslaten of teveel prikkels oppikt.  Weet je dat je een moeilijk gesprek gaat voeren, dan kan de keuze van de juiste geur net dat extra beetje ondersteuning bieden.

We gaan ook in de praktijk aan de slag met het maken van inhalers voor onszelf of als cadeautje, afgestemd op dat gebied waar ondersteuning gewenst is.

De dag verloopt interactief en afhankelijk van wat er leeft binnen de groep, wordt er ruimte gemaakt om daarop in te spelen.

Voor wie:
Voor iedereen die zich aangesproken voelt. Ervaring is niet nodig. We gaan zowel in op gebruik binnen het gezin, als mogelijkheden in therapeutische setting in de zorg /bij massage/ coachingsconsulten.

Over de lesgever:

Katrien Meeussen is gediplomeerd meester herborist en gecertificeerd in aromazorg in de oncologie én als NLP practitioner. Zij werkt al jaren met aromazorg zowel ter ondersteuning van persoonlijke uitdagingen, als met cliënten in een zorgsetting. Zowel in haar werk met massage in de zorg (internationaal erkend lesgever massage bij kanker en in palliatieve zorg) als bij coachingssessies, gebruikt ze aromazorg vaak als ondersteuning. Haar vele jaren ervaring met toepassingen in deze verschillende contexten, bieden een stevige basis voor een eerste kennismaking met de kracht van essentiële oliën als complementaire zorg.

Praktisch:

  • ontvangst vanaf 9.00u, start 9.30u, einde 15.30u
  • locatie: Schopboshoeve, Grensstraat 36, 2580 Grasheide
  • deelnameprijs: 75 EUR, incl. materiaal, koffie, thee en versnaperingen

Inschrijvingsformulier aromazorg:

Naam

Email

Telefoonnummer

Adres

Postcode

Woonplaats

Beroep

Eventuele ervaring met aromazorg of specifieke vragen/interesses m.b.t. inhoud van deze workshop