Massage en aromazorg bij kanker


“Mensen zullen vergeten wat je gezegd hebt, ze zullen vergeten wat je gedaan hebt, maar mensen zullen nooit vergeten hoe je hen deed voelen.”
-Maya Angelou-


Deze zachte vorm van massage is gericht op ontspanning en ondersteunt daardoor het herstel. Massage verbetert het contact met en het vertrouwen in je lichaam.  Ook symptomen als pijn, vermoeidheid, misselijkheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, stress en depressie kunnen hierdoor verminderen.

Massage kan zowel bij de curatieve als palliatieve zorg bij kanker. Daarbij is het belangrijk dat de massage uitgevoerd wordt  door iemand die voldoende kennis heeft van de ziekte kanker, behandelingen en bijwerkingen.  Dit gaat veel verder dan gewoon een ‘zachte massage’. Als lid van het Netwerk Massage bij Kanker volgde ik hiertoe een gespecialiseerde opleiding bij het Instituut Massage bij kanker te Nederland.   Ik schoolde nadien bij in Schotland en werd erkend als Preferred Practitioner door de Society for logo S4OMOncology Massage (S4OM)  in de VS. Ik masseerde in verschillende Antwerpse ziekenhuizen en was ook lange tijd wekelijks als vrijwilliger op de oncologie-hematologie afdeling van het GZA Sint Augustinus te Wilrijk actief.  Daarnaast heb ik ruime ervaring met het masseren van kankerpatiënten in mijn eigen praktijk en bij de cliënt aan huis in palliatieve en terminale situaties.  Ik geef ook zelf opleidingen massage bij kanker in België, en dit voor professionele masseurs, medische zorgberoepen en mantelzorgers.   Ik coördineer ook het Netwerk Massage bij kanker België en ben aanspreekpunt voor regio Antwerpen.  Je kan bij mij terecht voor een massage die optimaal afgestemd is op jouw persoonlijke lichamelijke en geestelijke conditie. Zo wordt je lichaam verder in balans gebracht en kan je jezelf even een moment van rust en ontspanning bezorgen.

 

Aanraking met aandacht

Deze massage wordt gegeven vanuit een grote zorg voor jou als mens.  Om jou en je omgeving zoveel mogelijk te ondersteunen in wat je wél zelf kan, omvat mijn aanbod het volgende:

  • Zelfzorg: je ontvangt een massage en krijgt als je dat wil ook uitleg over wat je zelf kan doen, hoe je zelf weer meer ‘voeling’ kan krijgen met je lichaam.
  • massage_EvelienMantelzorg: je komt samen met iemand van je familie of vrienden op consult. De mantelzorger krijgt tips hoe zelf een massage te geven op maat van jouw persoonlijke diagnose, behandelingen en eventuele bijwerkingen.
  • Zorg voor iedereen: zowel jijzelf als personen uit jouw gezin of ondersteunende personen uit jouw omgeving ontvangen een massage. Ziekte heeft immers niet alleen impact op één per
  • soon, maar op het hele systeem waar die persoon deel van uitmaakt. Bij de weg naar herstel hoort dus ook aandacht voor de omgeving rondom de persoon die ziek is.Persoonlijke noden, vragen en bekommernissen staan steeds centraal bij al het werk dat ik doe.  Per situatie kan ook bekeken worden of het nodig is aan huis te komen voor de massages. Dit is echter enkel mogelijk in de omgeving van mijn praktijk.

Afspraak maken