Loopbaanbegeleiding


 “Mik op de maan, zelfs als je mist zal je je altijd nog tussen de sterren bevinden” (L. Brown)

 

Loopbaanbegeleiding ondersteunt je in jouw zoektocht naar de voor jou gepaste job en werkomgeving. Dit zowel voor wie op zoek is naar een nieuwe uitdaging als voor wie omwille van zijn gezondheid nood heeft aan verandering.  

Ik bied ook loopbaanbegeleiding op maat voor wie weer aan het werk gaat na ingrijpende ziekte.

 

Soms vraag je je plots af of je nog wel op je plaats zit op je job.  Of een burn out, onverwachte ziekte of ongeval zorgen er plots voor dat je beperkt bent in je doen en laten.  Dan kan het helpen om stil te staan bij jouw kwaliteiten en te onderzoeken hoe jij die verder in de wereld kan zetten.

Tijdens de loopbaanbegeleiding kijken we samen welke richting je uit wil en hoe je met je uitdagingen aan de slag kan. Er wordt een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld om dit  helder in kaart te brengen. Zo heb je ook na de begeleiding iets om naar terug te grijpen en je beslissingen en acties op af te stemmen.

De frequentie van de gesprekken wordt bepaald naargelang jouw persoonlijke situatie en doelstellingen.  Ervaring leert wel dat tweewekelijkse afspraken tot de beste resultaten leiden.  Je kan hiervoor bij mij terecht met loopbaancheques van de VDAB. Dan betaal je slechts 40 EUR voor 4 uur begeleiding!

Gezien het vaak als je je wat minder begint te voelen op je job, kan helpen om in beweging te blijven in de natuur, combineer ik loopbaanbegeleiding ook met wandelen voor wie dat wenst. Een wandeling in de natuur terwijl we jouw loopbaan bespreken, biedt een winwin-situatie: de tijd die je zou besteden aan iets van beweging, kan je nu bezig zijn met werken aan de veranderingen die je wil doorzetten, je bent buiten en wordt weer opgeladen door de natuur, je krijgt energie van het bewegen en die helpt je om aan te pakken wat er zich aandient en om alles in een ander perspectief te zien.  Op jezelf zou het misschien niet altijd lukken om de stap naar buiten te zetten. Voel je hier wel wat voor? Vermeld dat dan zeker wanneer je een afspraak maakt, zodat ik dit meteen zo kan inplannen. Wel enkel bij droog weer en draaglijke buitentemperaturen.

Waarom kiezen voor loopbaanbegeleiding?

 • Het is hoog tijd dat er iets verandert in je leven
 • Je wil zélf de verantwoordelijkheid opnemen voor de keuzes die je maakt
 • Je krijgt een bredere kijk op jouw eigen kansen en mogelijkheden.
 • Er is iemand die je een ‘duwtje in de goede richting’ geeft, die je motiveert om effectief stappen te zetten.
 • Je wordt gehoord in wat je dwarszit en waar je tegenaan loopt.
 • Er is iemand die je kwaliteiten ziet en daar de focus op legt, eerder dan op mogelijke beperkingen.
 • Juiste keuzes geven je weer meer energie.
 • Er valt een last van je schouders
 • Je hoeft het niet allemaal alleen te doen…

Wat heb ik te bieden als loopbaanbegeleider?

 •  Ik heb werkervaring in privé-,  socio-culturele- en overheidssector én als zelfstandige.
 •  Ik ben goed op de hoogte van de werking van VDAB, tewerkstellingsmaatregelen etc. gezien ik als jobcoach voor VDAB werkte.
 •  Ik ben zeer goed in het opmerken van kwaliteiten, heb oog, oor en gevoel voor talent.
 •  Ik zie mogelijkheden waar je die zelf misschien niet (meer) ziet, kijk verder dan de ‘standaard’ mogelijkheden en opties.
 • Ik moedig je aan om de sprong te wagen en daag je uit om je comfortzone te verlaten.
 • Ik kan je tips, oefeningen en literatuur geven om zelf mee aan de slag te gaan. Ik ondersteun op een manier waarop je zélf je leven in handen neemt.
 • Ik heb zelf in het verleden een burn out gehad en van daaruit positieve keuzes voor mezelf gemaakt. Dat helpt om anderen in die situatie te begrijpen en te ondersteunen.
 • Ik heb kennis van behandelingen en bijwerkingen van kanker. Dit zowel vanuit opleidingen omtrent coaching en massage bij kanker als uit persoonlijke verhalen tijdens coachings -en massagesessies. Van daaruit besef ik met welke uitdagingen mensen die kanker hebben (gehad) ook op vlak van werk geconfronteerd worden. Daardoor kan ik loopbaantrajecten beter aan hun noden aanpassen.
 • Ik heb gedurende mijn carrière met heel verscheiden doelgroepen gewerkt, wat mijn blik sterk heeft verruimd. Ik werkte vaak en heel graag met jongeren, anderstaligen, personen met arbeidsbeperking of chronische ziekte, enthousiaste mensen die veel te bieden hebben, maar hun plek nog niet gevonden hebben, mensen die het gevoel hebben ‘niet te passen’ binnen ‘het systeem’…
 • Ik heb brede ervaring en een groot netwerk binnen het vrijwilligerswerk. Daardoor kan ik ook daar gericht doorverwijzen naar projecten of organisaties die nuttig kunnen zijn om bepaalde kwaliteiten verder te ontwikkelen buiten het werkveld.
 • Ik geloof dat iedereen iets te bieden heeft aan de wereld. Dat het vooral een kwestie is van je kwaliteiten te ontdekken en op de juiste manier, in de juiste context in te zetten.
 • Ik geloof in jou en help jou weer in jezelf te geloven.

 Loopbaancheques

Gezien ik deel uitmaak van het team van loopbaanbegeleiders van Arcturus, kan je bij mij ook terecht met loopbaancheques  van de VDAB.
Dankzij deze cheques, betaal je slechts 40 euro voor 4 uur loopbaanbegeleiding. Daarnaast heb je recht op een gratis infosessie voorafgaand aan de begeleiding en een half uur nazorg, binnen het jaar na afloop van de begeleiding.

Loopbaancheques bestellen gaat het snelst door aanvraag via het gratis nummer van VDAB: 0800 30 700.

Als je toch nog met vragen zit, of je wil meteen een afspraak maken, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Contacteer mij