Reiki inspireert me nog steeds 1


draaiende bloemetjes_TomVanDyck

Zorg voor mezelf

Na 6 weken strijd met mijn immuunsysteem geef ik toe: ok, ik doe het wat rustiger aan.   Dat geeft ook meteen wat tijd om na te denken en te bezinnen hoe ik het volgende jaar wil invullen. En vooral: wat ik zélf wil. Hoe ík wil dat mijn dagen eruitzien.  Gevuld met dingen die ik graag doe. Daarom ben ik tenslotte zelfstandige geworden, met alle uitdagingen vandien.

Uitgestrekt op de zetel besluit ik mezelf nog eens een volledige reikibehandeling te geven. Niet alleen om mijn fysieke klachten wat te ondersteunen, maar ook omdat ik er zo heerlijk rustig van word. Én, kers op de taart, dat het me tegelijk zo inspireert en vervult van nieuwe ideeën dat ik het liefst meteen weer met al mijn plannen aan de slag wil.

De impact van reiki

Genietend kijk ik terug op ervaringen tijdens en na vorige reiki-inwijdingen. De beslistheid waarmee deelnemers nadien knopen doorhakten en keuzes maakten voor zichzelf.  Gaande van eindelijk minder of ergens anders gaan werken tot verhuizen, maar ook: kiezen voor die invulling van  vrije tijd die hen voedt, durven kiezen voor wat ze zelf nodig hadden.

Anderen ervaren dan weer meer de fysieke impact van reiki op hun klachten. In mijn praktijk zijn er bv. ook mensen met reuma, met blokkades in hun schouderspieren, die heel veel verlichting hebben ervaren van de reiki sessies.   Ik beweer nooit iemands klachten te kunnen verhelpen met reiki, maar sta wel versteld van de resultaten die klanten en vrienden benoemen na een reiki sessie, wat me nog meer overtuigd maakt van de waarde ervan.

Wat ik zo boeiend vind aan reiki is dat het gaat over overgave, het loslaten van de controle.  De energie gaat waar die het meest nodig is, stelt zelf zijn prioriteiten en daar heb jij niets aan te zeggen. De enige functie van wie reiki doorgeeft,  is kanaal te zijn hiervoor.

Zelfreiki als empowerment

Waarom ik zelf zo’n grote fan ben van reiki, is door het feit dat je het ook zelf kan leren.   Ik vind het erg belangrijk dat mensen die naar mij toekomen voor hulp of advies, niet van mij afhankelijk worden. Dat ze de tools die ze nodig hebben om voor zichzelf te zorgen, zélf kunnen leren.   Ik heb me bij het masseren op de oncologie-afdeling dan ook al vaak de bedenking gemaakt, dat het zo jammer is dat de patiënten niet weten hoe zichzelf reiki te geven.  Het enige dat je daarvoor nodig hebt, zijn immers je handen, en tijd is er in overvloed.   Zelfreiki zou zoveel rust en verlichting kunnen brengen, de draagkracht verhogen, helpen loslaten…

Terug naar je kern

Daarnaast is er dan nog de grote transformatiekracht verbonden met deze ‘universele levensenergie’ die mij ontzettend fascineert.  Als mensen mij vragen wat de basis is van wat ik doe, is mijn antwoord steevast ‘reiki’.   Dankzij het geven en ontvangen van reiki ontdekte ik steeds meer wat bij mij hoort en waar ik voor wil staan, het bracht me terug bij mijn eigen kern.  En meer nog: ik kreeg de moed en durf om daar ook naar te leven. Een geschenk dat ik heel graag deel met ieder die zich hierdoor aangesproken voelt.

Daadkracht

Van daadkracht gesproken: ik neem mijn agenda en prik meteen een datum voor een volgende eerstegraadsinwijding:woensdag 5 en donderdag 6 augustus 2020, van 9 tot 16.00 u eerste graad reiki in de Schopboshoeve in Grasheide.

Ziezo, alweer mijn hart gevolgd.

Ben je er graag bij?

Wees welkom!!

Katrien

Reiki master in de Usui Shiki Ryoho traditie, aangesloten bij de International Association of Reiki Professionals (www.iarp.org)


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Reiki inspireert me nog steeds

  • Rian

    Ik kan het alleen maar 100% eens zijn met wat je hier schrijft! Ook voor mij betekent Reiki alles wat je hierboven benoemd hebt en het is dankzij jou dat ik de eerste graad alvast bereikt heb. Dank je lieve Katrien en veel succes met het omarmen van je verdere pad.

    Liefs
    Rian