Thuiskomen in Schotland 1


Thuiskomen_SchotlandIk las onlangs het boekje ‘ Reiki energy medicine. Bringing healing touch into home, hospital and hospice.’  Daarin wordt onder andere beschreven hoe de universele levensenergie niet alleen via reiki initiaties beschikbaar is, maar ook via contact met de natuur, natuurlijke voeding, meditatie… Het grote verschil, werd gezegd, is dat na een reiki initiatie die energie ten allen tijde vlot op te roepen is, zodra je je handen op jezelf of iemand anders legt… Hierdoor vormt een reiki initiatie ook een meerwaarde bij noodsituaties of in situaties waar je niet altijd goed je focus kan houden, bv. in het ziekenhuis. Ook zonder die continue focus stroomt de energie dan door je handen.

Dat kon ik ook ten volle ervaren in Schotland bij de opleiding ‘massage for people living with cancer’. Meteen na de massage die ik daar gaf, kreeg ik feedback van de verpleegkundige (ex-kankerpatiënte die nog last had van lymfoedeem) die ik masseerde, dat reiki voor haar ook echt een meerwaarde was geweest bij de massage.  Ze sprak bovendien nog heel enthousiast over een collega die bij kankerpatiënten reiki toepast en daar ook veel verlichting mee brengt. En ook een massagetherapeut uit de VS die ‘massage bij kanker’ daar opzet in het ziekenhuis, neemt reiki mee in haar werk.   In het boek ‘Medicine hands, massage for people living with cancer’ van Gayle Mac Donald, wordt trouwens regelmatig naar reiki gerefereerd als een veilige ondersteunende vorm van ‘healing touch’, bijvoorbeeld bij lymfoedeem.

Naast de energie die ik via mijn handen voelde, kreeg ik de kans ook volop op te laden door de alom aanwezige natuur. Prachtige meren, wilde bloemen en kruiden, uitgestrekte heuvellandschappen en vrolijk grazende schapen. En als herborist mocht ik mijn hartje ophalen met maaltijden met wilde biologisch geteelde kruiden erin verwerkt, die eerder regel dan uitzondering bleken te zijn. Al waar ik voor wil staan en in geloof, kwam samen in Schotland: een beetje hemel op aarde, een beetje thuiskomen…


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Thuiskomen in Schotland

  • Willy

    Dag Katrien, wat jij beschrijft, heb ik ook mogen meemaken in Ierland, aan de wilde westkust. De energie die daar als een fluïdum boven de aarde hangt is voelbaar, en “hanteerbaar” in geval van ongelukken, zo mocht ik bij iemand van de groep een omgeslagen enkel meteen behandelen met een verbluffend resultaat 😉