Helderheid en focus


Vandaag heb ik me een coach onder de arm genomen. Ieder succesvol coach heeft immers zelf een coach, elke goede therapeut zelf een therapeut, elke goede mentor heeft zelf een mentor… Dat werd me toch onlangs in een opleiding over Omgaan met kanker nog eens verteld. En ook collega’s kunnen ervan meespreken. Ik twijfel daar ook niet aan. Om anderen te helpen met hun persoonlijke groei, is het belangrijk jezelf in vraag te durven stellen, naar jezelf durven kijken. En meer nog: jezelf uit die comfortzone halen, recht de stretchzone in, de ‘groeizone’ waar ik het in trainingen zelf zo graag over heb.

‘Alles staat of valt met gezonde voeding en beweging’, werd mij gezegd. Lap, daar hadden we het al… Bewust als ik ben van ‘hoe het idealiter zou zijn’, merk ik vaak zelf dat na enkele weken heel gezond eten en bewegen, ik toch weer neig te hervallen in minder goede gewoonten. Tijd dus voor verandering. Ik geef toe, terwijl ik dit schrijf, zit ik wel nog enkele amandelen te eten. Wat de zuur-basebalans van mijn lichaam betreft is dat natuurlijk volkomen te verantwoorden. Amandelen zijn goed tegen verzuring en een paar per dag kunnen zeker geen kwaad. Daar zal ik het dan meteen maar braafjes bij houden.

Je vraagt je misschien af waar ik dan wel in gecoacht wil worden… Hmm, ik hou nogal van uitdagingen en ‘9 to 5’ jobs zijn duidelijk niets voor mij. Het voorbije anderhalf jaar ging heel veel van mijn vrije tijd naar de opstart, bezieling en ondersteuning van Kurama vzw. Maar ik ben ook maar een mens die van vrijwilligerswerk niet kan leven. En mijn passie en ambitie liggen daarnaast ook bij het opstarten van de opleiding Massage bij Kanker in België. Daar zal dus ook mijn focus de komende periode liggen. De boodschap vandaag was immers duidelijk: als je iets nieuws wil creëren, is het belangrijk dat je op één ding focust. Niet dat je daarnaast niets anders kan doen, maar meerdere ‘grote’ projecten in opstartfase gaan niet samen. Daarmee is de trend voor het komende jaar dus al gezet. Wat natuurlijk niet wegneemt dat mijn ‘gewone’ werk daarnaast nog verderloopt en je nog steeds bij mij terechtkan voor massages, coachingsgesprekken, een traject over het boek ‘the Artist’s Way’, reikisessies en inwijdingen en nog wat kruidenworkshops. Een mens wil zich immers niet vervelen… hoewel me dat weer doet denken aan wat één van de oprichtsters van Massage bij Kanker in Nederland me vertelde. Eens je met massage bij kanker start, zei Gayle Mac Donald (grondlegster van oncologiemassage) haar: ‘you’ll never have any dull moment in your life anymore’. Daar drink ik op! Water natuurlijk, wat had je gedacht smiley

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *